beats by dre cheap

Bosanski lonac

Potrebno je:
1,5 kg masnijeg mesa sa kostima
3-4 srednja krompira
3 paradajza
1 patlidžan
150 gr mahuna,
2 paprike,
2-3 glavice luka,
pola glavice bijelog luka,
2-3 mrkve,peršun
1 manja glavica kupusa,
so, biber, paprika,vegeta,
1-2 dl vode,
papirnata vrečica

Priprema:
Meso isjeći na krupnije komade . Povrće isjeći po želji, osim mrkve, peršuna, mohuna i paprike.Uzeti dublji lonac, po mogućnosti zemljeni, na dno staviti sloj od mesa, zatim kupus isječen na velike komade i dalje redati meso i ostalo povrće. Kad se poreda jedan sloj, začiniti solju, vegetom, paprikom i biberom.Postupak ponoviti onoliko puta koliko je potrebno da se lonac napuni.Kad je lonac složen, dodati malo ulja i vodu. Po želji možete dodati i malo suhog mesa koje ste sitno isjeckali.Lonac poklopiti papirnatom vrečicom koju ćete zavezati koncem ili gumicom oko lonca. Kuhati 3,5-4 sata na laganoj vatri.Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
18/03/2006 10:03