beats by dre cheap

Pizza sa tunjevinom

Potrebno je :
250 g gustog umaka od paradajza(paradajz sosa)
250 g sira za pizzu,
250 g tunjevine,
1-2 glavice luka,
crne masline bez koštica,
peršun,
maslinovo ulje

Postupak:
Tijesto umijesite i ostavite 1 sat da nadodje. Očistite luk, narežite ga na listiće i uronite 15 minuta u hladnu vodu da izgubi nešto od svog specifičnog okusa. Ocijedite i prosušite.Razvaljajte tijesto,premazite sosom od paradajza zatim rasporedite usitnjeni sir za pizzu, kriškice luka i malo maslina. Posolite.Pizzu pecite 10 minuta na 220 °C. Izvadite je iz pećnice i dodajte komadiće tunjevine, pa zapecite još 10 minuta.Prije posluživanja, pizzu prelijte uljem i pospite narezanim peršunom. Prijatno !!!


Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
18/03/2006 15:33