beats by dre cheap

Ražnjići s rižom

Potrebno je za 4 osobe :
250 g riže
2 kasike ulja,
5 šalica juhe( sa telecom kockom)

Za ražnjiće:
600 g govedine, ili janjetine,
4 velike glavice luka,
4 paprike, 8 manjih paradajzica
sol, biber
lovorov list, ulje

Postupak:
Meso izrežemo u veće kocke. Luk i paradajzice izrežemo u četvrtine, a paprike u rezance. Sve sastojke naizmjence nabodemo na ražnjiće. Od ulja, začina i zdrobljenoga lovorova lista pripravimo marinadu. Ražnjiće ostavimo neko vrijeme u marinadi da ih prožmu začini.U međuvremenu zagrijemo ulje, na njemu pržimo rižu dok ne postane staklasta, a zatim je prelijemo juhom. Rižu kuhamo poklopljenu, na blagoj vatri, dok ne omekša i upije svu tekućinu. Ražnjiće pečemo na grilu ili u teflonskoj tavi 12-15 minuta. Pečene ražnjiće složimo na kuhanu rižu i odmah ponudimo.Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
19/03/2006 14:13