beats by dre cheap

Tufahije

Sastojci za 4 porcije:
4 krupnije kisele jabuke
1/2 kg šećera
100 g meda 
0,5 l vode
sok od pola limuna
100 g mljevenih lješnjaka, oraha i badema i malo suhog grožđa

Priprema:
Jabuke se ogule, izdubi im se sredina, pa se potope u hladnu vodu da ne potamne.
U pogodni sud usuti šećer, med, vodu i limunov sok, pa staviti da prokuha. Čim provrije, unutra se stave jabuke, pa se poklopi. Ovo se mora kontrolisati da se jabuke ne bi prekuhale, a čim smekšaju, izvade se da se ohlade. Filuju se smjesom pripremljenom od oraha, badema, lješnjaka i malo sirupa u kom su se jabuke kuhale. Servira se u čašama za voćnu salatu, i po vrhu se dekoriše šlagom ili slatkom pavlakom. Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
19/03/2006 14:30