beats by dre cheap

Vezirske mahmudije

Potrebno ( za 4 osobe ):
80 dkg. telećeg filea,
20 dkg maslaca, 20 dkg riže,
30 dkg gljiva
30 dkg paradajza,
so, biber, senf,
malo brašna,
peršunov list

Priprema:
Izrežite teleći file na 4 komada (za porcije).Meso istucite čekićem i oblikujte (zlatnike mahmudije) te posolite i pobiberite. Jednu stranu mesa uvaljajte u brašno, ipecite na malo masnoće a sok od pečenja sačuvajte . Šnite paradajza i glave od gljiva prepržite na maslacu.
Spremite rižu i u nju dodajte proprženo korijenje od gljiva,so, biber i malo senfa . Na okrugli tanjir složite kuglu rižota, a okolo meso. Na svaki komad mesa stavite šnitu paradajza i glavu od gljiva.To sve prelijte sokom od pečenog mesa i pospite sjeckanim persunom.Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
20/03/2006 11:15