beats by dre cheap

Krompir punjen raguom od pečuraka

Za 4 osobe potreno je:
60gr pečuraka
8 krompira
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
3 kašike ulja
soja sos
1 jaje
so i biber

Postupak:
Pečurke dobro operite i sitno isjeckajte a krompir operite i kuhajte u ljusci. Znaćete da je krompir kuhan ako čačkalica u njega lako prodire cjelom dužinom.Luk ogulite i isjecite što sitnije, a onda ga dinstajte u tavi na dobro zagrijanom ulju, dok ne dobije stakljasto žutu boju.
Papriku isječi na kockice i zajedno s pečurkama dodati luku. Pržiti tri minute pa u masu sipati soja sos, so i biber, i ostaviti jos koji sekund na isključenom sporetu da se objedini aroma. Krompir oljuštite i presjecite na polovine,a zatim izdubite kašičicom, vodeći računa da se ne raspadne. Neka ivica "zdjelice" od krompira bude 1cm.
Krompir masu koju ste dobili dubljenjem ispasirajte viljuškom i pomješajte sa dinstanim povrčem i jajetom. Ovom masom puniti "zdjelice" i redati u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Zaliti sa dvije kašike ulja i peći na 200 °C 15 minuta.
Služite uz pečeno meso i šarenu salatu.
Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
20/03/2006 13:23