beats by dre cheap

Pita krompiruša

Sastojci:
1,2 kg krompira
1 veca glavica crvenog luka
jufke (12 listova) ,ili mozete sami razviti
so,vegeta
ulje
biber

Priprema:
Oguliti krompir i nasjeckati na sitne kockice . Sitno narezati luk ili još bolje samljeti i pomiješati sa nasjeckanim krompirom. Dodati so, biber,vegetu i ulje ( količina po želji). Na svaku koru staviti krompir smjesu, zarolati i staviti u pleh za pečenje i tako sa svakom korom. Ako pravite slagani onda stavljate na dno dvije jufke ,pa krompir pa jufku pa malo pomastite pa opet jufku pa krompir itd.Peče se dok lijepo ne porumeni oko 30 min na 225 °C,pecenu pitu politi sa malo otopljenog margarina i sluzite uz zelenu ili neku drugu salatu.Prijatno !!!


Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
20/03/2006 21:58