beats by dre cheap

Karniyarik ( Turski specijalitet)

Recept prilozila mina2

Potrebno:
1 kg tanjih patlidzana
500 gr fasiranog mesa
1 glavica crnog luka
paradajz za kuhanje
1 paradajz,1 paprika
Priprema:
Patlidzane oguliti tako da budu sareni ( jedan red ogulite, jedan ostane ) i stavite ih u slanu vodu da odstoje jedan sat (da izvuku gorcinu), kasnije iscjedite vodu i posusite patlidzane. Nakon toga zarezete ih po sredini i isprzite ih na ulju tek toliko da malo omeksaju i malo zarumene, s druge strane u tavi isprzite sitno isjeckani luk sa fasiranim mesom, te dodate u to malo paradajza za kuhanje, soli i vode (zbog safta). Poprzene patlidzane poredate u pouljenu tepsiju. S kasikom napunite patlidzane i ukrasite ih sitnim komadima paradajza i paprike, te stavite u rernu da se ispece. Za 20 minuta( na 250 °) imate lijepo i zdravo jelo na stolu .Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
21/03/2006 11:16