beats by dre cheap

Piletina na Arapski način

Sastojci:
4 pileca bataka,
so, biber po ukusu,
2 kasike maslinovog ulja,
400 g sjeckanog paradajza iz konzerve,
2 tikvice,
120 g suhih sljiva,bez kostice,
50 g suhog grozdja,
1 parce cimeta,
2 kasicice vode,
1 kasicica meda,
1 kasika rendanog djumbira,
malo safrana,
1/2 veze svjezeg korijandera,
4 parceta limuna,
2 dl pileceg bujona,
1 dl vode

Priprema:
Ulje zagrijati i proprziti meso dok ne porumeni. Dodati ocedjen paradajz, u kolutice isjecene tikvice, sljive, suho grozdje i doliti bujon, prokuhati. Dodati cimet, med, djumbir,safran i korijander , doliti vodom i kuhati 45 min na nizoj temperaturi.Zaciniti sa soli i biberom, dodati limun i kuhati 5 min.Prijatno !!!

Iz casopisa Betty-bossi

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
28/03/2006 17:03