beats by dre cheap

Zapečena prasa

Potrebno:
1 kg prase
2 paradajza
1 kasika krušnih mrvica
4 jaja
250 ml slatkog vrhnja
1 kasicica vegete
2 do 3 češnja češnjaka
1 kasika nasjeckanog peršuna
1 kasika vegete


Postupak:
Prasu očistite, uzdužno ga prerežite i dobro operite. Stavite ga u kipuću vodu, kratko prokuhajte (oko 10 minuta), ocijedite i narežite na veće komade.
Na maslinovu ulju kratko proprzite grubo narezan češnjak. Češnjak izvadite, a na isto ulje stavite pripremljenu prasu, pospite ga vegetom, kratko proprzite, a na kraju dodajte nasjeckani peršun.
Vatrostalnu posudu premažite uljem. Na dno stavite polovicu količine prase. Preko prase poslažite ploške paradajza, pospite krušnim mrvicama i prekrijte preostalom prasom.
U dubljoj zdjeli izmiješajte jaja, dodajte slatko vrhnje, biber i kasicicu vegete pa time prelijte poriluk. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200˚C 15 do 20 minuta.
Nakon što prelijete prasu i paradajz slatkim vrhnjem, možete preko toga naribati parmezan ili neki drugi tvrdi sir.
Zapečena prasa je jako lijepa kombinacija uz kuhanu junetinu.Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
28/03/2006 22:25