beats by dre cheap

Krompir paprikaš sa piletinom

Sastojci:
1 manje pile isječeno na 8-10 komada
600 g krompira
4 mrkve ,2 korjena peršuna
1 manji korjen celera
1 kašika paradajz pirea
4 glavice luka
1 česanj belog luka
1 list lovora
so i biber po ukusu
vegeta
1 kašika aleve paprike
2 kašike sjeckanog peršuna
malo ulja
1-2 kašike brašna

Priprema:
U ekspres loncu zagrijati ulje, pa propržiti sitno isjeckan luk. Staviti piletinu, pa malo propržiti. Dodati na kocke sječen krompir, na krupnije kolutove sječenu mrkvu i korjen peršuna, a na 4 djela isječen celer, pa naliti vodom . Malo prokuhati, dodati narendan bjeli luk, lovorov list, paradajz pire i začine, zatvoriti lonac i kuhati pola sata. Lonac ohladiti pod mlazom vode, pa otvoriti. Vratiti na sporet , umutiti 1-2 kašike brašna i alevu papriku sa pola šolje hladne vode, pa mješajući sipati u paprikaš do željene gustine. Kuhati desetak minuta nepoklopljeno, pa skinuti sa vatre. Krompir paprikaš servirati vruć, posut sjeckanim peršunom.Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
30/03/2006 11:37