beats by dre cheap

Grčka musaka

Potrebno:
300 gr krompira
200 gr patlidzana
200 gr tikvice
7 kasika masliovog ulja
500 gr paradajza
150 gr luka
300 gr fasiranog mesa
120 ml mlijeka
malo bijelog luka
so,biber,ruzmarin

Priprema:
Krompir oguliti i izrezati na kolutice srednje debljine.U vatrostalno zdjelu koju ste premazali jednom kasikom ulja poredati izrezan krompir zatim posoliti pobiberiti i dodati malo ruzmarina.Peci u prethodno zagrijenoj rerni na 2oo ° c oko 25 min.Dok se to pece oguliti i na kolutice izrezati tikvu i patlidzan posoliti i staviti da odstoji ok 20 minuta ,zatim uzeti jednu krpu i posustiti ih,te ich preprziti par minuta na ulju.Paradajz malo zasjeci na vrhu i preliti kipucom vodom zatim oguliti ljusku i izrezati na kolutice.Isjeckani crveni luk isprziti na 1 kasiki ulja i dodati bijeli luk i zatim meso ,sve skupa posoliti i pobiberiti i dodati jos malo ruzmarina.Kad se malo ohladi poredati meso preko krompira a zatim redati patlidzane i tikvu ,jos malo zaciniti i preliti jajima koja ste prethodno izmjesali sa mlijekom.Peci jos 25 minuta.Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
28/04/2006 09:22