beats by dre cheap

Italijanski ciabata kruh

Potrebno:
450 gr brašna
1 mala kašika soli
15 gr germe
250 ml vode
a mala kašika šećera
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:
Brašno pomješati sa soli i staviti u plastičnu posudu u kojoj ćete mijesiti tijesto.Germu otopiti u 250 ml mlijeka pa dodati šećer.Staviti da odstoji oko 10 minuta.Brašno malo razgrnuti i sipati maslinovo ulje te zamjesiti sa stopljenom germom.Osjetite li da je tijesto pretvrdo dodajte još malo vode ili da je premekano dodajte još malo brašna.Dobro umjesiti da se masa ujednači i poklopiti pa staviti u drugu posudu u koju ste stavili vruću vodu da nadodje oko 20 -25 minuta.Mjesto gdje ćete razvijati malo posuti brašnom pa razviti tijesto veličine ca 30 x 40 cm i onda ga urolati u oblik kruha malo pritisnuti krajeve da se tijesto spoji.Kruh staviti na pleh koji ste obložili masnim papirom i pokriti krpom da odstoji još oko 20 minuta.Kruh peći u prethodno zagrijanoj rerni na 310 ° C oko 35 minuta.Prije sječenja kruh obavezno prvo ohladiti.
Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
05/05/2006 09:00