beats by dre cheap

Imam Baildi

Potrebni sastojci:
5 patlidžana, 1/2 kg mljevenog mesa , jedna glavica crvenog luka, glavica bijelog , luka, paradaiz , tikvica, peršun, maslinovo ulje, vrhnje za kuhanje , začini

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img485.imageshack.us/img485/1448/picture678st9.jpg[/IMG][/URL]

Nacin pripreme :

Patlidžane šatirano oguliti , prepoloviti i sredinu narezati, nasoliti i ostaviti da odstoji.
U međuvremenu popržiti glavicu luka na malo masl.ulja i dodati meso i začine po želji i sve zajedno izdinstati dok meso ne bude skoro gotovo.
Patlidžane dobro oprati , posušiti kuhinjskim ubrusom i pržiti na vrelom ulju ; ispržene patlidžane ponovo izvaditi na kuhinjski ubrus da se odstrani višak masnoće.Zatim redati na pleh . Sredinu , koja je već narezana blago udubiti viljuškom. U udubljeni dio kašikom staviti meso . Ravnomijerno rasporediti da se potroši sva pripremljena količina. U posebnu posudu isjeckati paradaiz, tikvicu, peršun i bijeli luk , sve začiniti i time popuniti tepsiju.
Peći oko pola sata , blago pokriti folijom , koju ćemo pri kraju skinutui da sve porumeni. Zatim sve politi vrhnjem i ponovo još malo vratiti u rernu . Veoma je ukusno i pikantno.

Pripremila Kanita

 

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
26/08/2010 18:54