beats by dre cheap

Dunavski valovi

Potrebno :
6 jaja
250 g šećera
160 g glatkog brašna
160 g oštrog brašna
250 g maslaca
1 prašak za pecivo
100 ml mlijeka
2-3 kašikice kakaa u prahu, malo cimeta
700 ml višanja bez koštica ili 500 g svježih višanja

Fil :
750 ml mlijeka
2 vrećice pudinga od vanile
2 vanilin šećera
200 g maslaca
2 kašike šećera u prahu

Glazura :
čokolada

Priprema:
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.Polovicu mase ulijte u
namašćeni pleh (vel. 30 x 30 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 180°C.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite daprokuha.Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 kašike šećera u prahu.Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom.Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
29/05/2006 10:10