beats by dre cheap

Torta od jagoda i badema

[i][b]Priložila Valentina[/b][/i] [u][b] Biskvit:[/b][/u] 75 g brašna prašak za pecivo 50 g gustina 3 jaja 100 gr šećera [u][b]Krema :[/b][/u] 700 g jagoda 300 g jogurta 70 g badema 350 g slatkog vrhnja 130 g šećera 2 vanilin šećera želatina ( biljni želatin pektin) [u][b]Priprema:[/b][/u] Razdvojiti žumanjke i bjelanjke od tri jaja. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žumanjke izmiksati sa šećerom i dvije žlice vrele vode. Brašnu dodati gustin i prašak za pecivo te snjeg od bjelanjaka. Sve zajedno dodati kremi od žumanjaka i dobro promiješati. Smjesu izliti u tepsiju obloženu masnim papirom te peæi, u prethodno zagrijanoj peænici, na 175 stupnjeva oko 30 minuta. Jagode oprati, očistiti i ocijediti. Za ukrašavanje ostaviti 24 komada sa strane. Od jagoda napraviti pire te ga izmješati sa 75 g šećera. U jogurt dodati 50 g šećera i vanilin šećer te sve zajedno promiješati. Razmutiti 3/4 kesice želatina( pektina) u hladnoj vodi i polako umješati u jogurt. Preostalu želatinu razmutiti u hladnoj vodi i polako dodavati pireu od jagoda. Biskvit presjeći na dva dijela, oko prvog dijela staviti kalup za tortu, napuniti ga krmom od jogurta i pireom od jagoda te viljuškom napraviti šare. Sve poklopiti drugom korom i ostaviti da se hladi 4 sata. Skinuti kalup za torte i premazati tortu smjesom prethodno izmiksanog slatkog vrhnja i šećera. Na tavi popržiti bademe te njima ukrasiti rubove torte, a preostale jagode isjeći na rižnjice te naslagati po sredini torte.

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
02/06/2006 14:06