beats by dre cheap

Sigara börek sa sirom

[u][b]Potrebno:[/b][/u] 200 gr ovcijeg sira (ili po zelji) 1 rukovet persuna 2 kašike kopra(kopar, dil) biber, malo ljute paprike 9 jufki, okruglih 4 kašike maslinovog ulja [u][b]Priprema:[/b][/u] Sir dobro izgnječiti sa viljuškom, zatim dodati peršun i kopar (dil, ako ga imate). Smjesu dobro izmješati i dodati biber i ljutu papriku, mljevenu. So nije potrtebna ako je sir već slan dovoljno, a ako koristite domaći sir, dodati malo soli. Jufku izrezati na 4 djela i malo pokvasiti sa vodom, ili samo njene krajeve tako da kad je savijemo u rolnu malo se zalijepi. U svaku jufku staviti po 1 kašikicu smjese od sira i začina koju malo urolamo i stavimo na duži dio jufke te savijemo jufku od šireg djela prema uskom djelu. Krajeve podviti ispod, tako da nebi izlazio fil prilikom prženja. Zagrijati ulje i filovane jufke pržiti dok ne dobiju blagu rumenu boju, 3-4 minute. Kad je gotovo malo staviti na kuhinjski papir da se ulje malo iscjedi. Servirati toplo. [u][b]Napomena:[/b][/u] Ovako možete pripremiti i druge ukuse Sugara Böreka, na primjer sa mesom, koje malo prepržite i dodate crveni luk, malo soli, bibera i vegete. Zatim, sa izribanim ili sitno isjeckanim krompirom koji prvo prepržite ili ga cjelog prvo skuhate pa pirirate.Samo ne stavljati previše fila jer će se iscjediti iz jufke. Ostavljam vama na izbor čime zelite da filujete, ukusi su različiti a priprema je jako slična, pa sami malo fantazirajte!!Prijatno!!! [i][b]Sa njemačkog prevela Amela B[/b][/i]

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
05/06/2006 12:46