beats by dre cheap

Pileći paprikaš

Sastojci:
800 g piletine,
1 veća paprika
1 glavica luka,mrkva
50 g korjena celera,
1/2 pavlake, 2 dl ulja,
20 g maslaca,
20 g paradajz pirea,
50 g brašna,
malo mljevene crvene paprike,
so, peršunov list
pileća juha

Priprema:
Pile isjeći na komade. Posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na ulju. Kada je gotovo poslagati na tanjir. U masnoći u kojoj se peklo meso izdinstati luk i sjeckano povrće. U to dodati brašno, pire od paradajza, začine i naliti supom da prekrije . Umak kuhati oko pola sata, a kada je povrće gotovo propasirati ga i staviti piletinu i lagano kuvati. Kada je piletina gotova staviti malo maslaca i u gotov paprikaš dodati pavlaku . Polako promješati i posuti sjeckanim peršunom. Uz paprikaš služiti makarone ili rižu. Prijatno !!!

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
08/06/2006 14:34