beats by dre cheap

Sos sa teletinom i šampinjonima

Potrebno:
1 glavica crvenog luka
150 gr šampinjona
500 gr teletine (manje masne)
so, biber, vegeta
1 kašika brašna
2 kašike ulja za prženje
3 kasike putera
2 dl bujona od povrća
4 dl slatke pavlake

Priprema:
Meso isjeći na tanke šnicle a zatim ih izrezati na rezance, otprilike 0,5 cm sa 3-4cm. Začiniti sa biberom i sa soli. Zagrijati teflonsku tavu i staviti ulje u nju. Staviti polovinu mesa i pržiti sasvim kratko da ne izgubi sok, a zatim staviti u jedanu posudu i isto uraditi sa drugom polovinom mesa (manja količina mesa zato jer se manje lijepi jedno za drugo a brze se isprži i ne izgubi sok!!!). Zatim staviti u istu tavu puter i lagano prepržiti luk koji smo predhodno sitno isjeckali. Zatim dodati šampinjone isjeckane po vašoj zelji. Dodati brašno i dinstati kratko, ca. 5 min. Dodati bujon i dobro izumješati. Kuhati dok se saft ne smanji otprilike za pola, a zatim doati slatku pavlaku.
Zatim pustiti da malo ukuha i ponekad promješati. Dodati još malo soli i bibera i ako je potrebno malo vegete.Dodati meso koje smo predhodno već ispržili i onda sklonuti sa vatre. Servirati sa rižom, makaronima ili krpompirom.Prijatno!!

Priložila Amela B.

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
12/07/2006 11:21