beats by dre cheap

Piletina ala Tatjana

Potrebno:
3 sasvim tanke kriške suhog mesa
2 glavice crvenog luka
3 paprike (crvena,žuta,zelena)
mljevena paprika,šampinjoni
vegeta,sol,papar
kilogram pilećeg filea
pire od paradajza, jedna manja konzerva
2 dl vrhnja

Priprema:
Na ulju dinstati crveni luk i suho meso par minuta.
Zatim staviti u wok i dodati piletinu, papriku narezanu na trakice i šampinjone i krckati u vlastitom soku uz malo podlijevanja dok paprike ne omekšaju i piletina ne bude gotova.
Dodati zatim začine i pire od paradajza i malo šećera da se ubije kiselost.Kada dotjerate okus,dodati vrhnje i sve pustiti da prokuha minutu uz miješanje.Poslužiti uz pire ili tjesteninu.Dobar Tek !!!

Priložila Tatjana P.

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
29/07/2006 12:06