beats by dre cheap

Iftarsko šerbe

Priložila Selma T.
Za 20 l šerbeta:
20 litara vode
7 kg šećera
5 dkg cimeta (šipke)
5 dkg karanfilčića

Priprema:
Posebno raskuhati karanfilčiće, posebno cimet u šipkama u običnoj vodi, pa procijediti kroz gazu. Šećer dobro ušpinovati s manje vode. Sve objediniti s vodom, dodavati postepeno ušpinovan šećer, a zatim dodati iskuhanu vodicu od karanfilčića i cimeta. Promiješati dobro i šerbe je gotovo.

Đul šerbe
Potrebno:
25 gr ružinih latica
2,5 kg šećera
2,5 l vode
Priprema:
Latice ruže kuhati u vodi sve dok ne pobijele, a onda mirisni sok procijediti, a ruže baciti. U sok dodati šećer i kuhati ga dok se dobro ne ukuha a dobije ružin sirup. Ohladiti ga i uliti u boce. Za upotrebu se služi 1/3 sirupa i 2/3 vode.

Kozarački kuhar
http://kozarackikuhar.blogger.ba
20/09/2006 09:40