Banjalučka baklava

Potrebno je:
– 1/2kg jufki,
– 4 jaja,
– 3 caše šecera,
– 2 caše ulja,
– 1 pavlaka (2dl),
– l prašak za pecivo,
– 2 kesice vanilin šecera,
– 250 g oraha,
– malo groždica,
– kora od limuna;

Priprema:
Umutiti jaja (odvojeno) i dodati sve sastojke (izuzev oraha). Tom smjesom posuti svaki list jufke. Orahe staviti po sredini ili rasporediti na dva dijela.Izrezati prije pecenja.
Zaljev: 6 caša vode i 6 caša šecera prokuhati. Ohladenu baklavu zaliti vrucim zaljevom.

Prijatno……………

13 komentara

  1. Selam sekic he he hej,e bas aferim kosto rece seka godisnje isjecem po nekoliko baklava al ovaj ko je ovu sjeko halalvjera majstore, eh sad me dade u poso valja tu mustru uradit pa valja se probat, selam MINAA Jasmina

Komentariši