Potrebno je:
– 1/2kg jufki,
– 4 jaja,
– 3 caše šecera,
– 2 caše ulja,
– 1 pavlaka (2dl),
– l prašak za pecivo,
– 2 kesice vanilin šecera,
– 250 g oraha,
– malo groždica,
– kora od limuna;
Priprema:
Umutiti jaja (odvojeno) i dodati sve sastojke (izuzev oraha). Tom smjesom posuti svaki list jufke. Orahe staviti po sredini ili rasporediti na dva dijela.Izrezati prije pecenja.
Zaljev: 6 caša vode i 6 caša šecera prokuhati. Ohladenu baklavu zaliti vrucim zaljevom.
Prijatno……………
Baklava je MashAllah, ko je samo ovako lijepo isijece, podsjeca malo na Islamsku kaligrafiju.
I meni se jako dopada bas lijepo izgleda……hvala na posjeti.selam………
Ko je vala ovako isjeckao svaka mu casa puna graha hehehe. MashAllah.
Godisnje isjecem barem pet baklava ali ovaj sto je ovu sjeko je bas umjetnik…
Selam sekic he he hej,e bas aferim kosto rece seka godisnje isjecem po nekoliko baklava al ovaj ko je ovu sjeko halalvjera majstore, eh sad me dade u poso valja tu mustru uradit pa valja se probat, selam MINAA Jasmina
svaka cast nikad ljepsu nisam vidjela
i od mene je zaista za pohvalu.
Stvarno, et ja cu je napraviti a ko je vec ovaj majstor nek je dodje isjeci..
Wow. to je p rvo sto mi je ispalo haman kad sam je vidjela
super izgleda a nije tesko napraviti
Maida povecas ebisliku u veicni tepsije i tako sebi napravis semu za sjeci onda samo sjeces po tom sablonu 🙂
Ajme super je!
Ko li se samo sjetio ovako rezati…za 10
selam
pa uopce nije tesko isjeci je….samo je vi ispecite i pozovite me 🙂
vala je ko probo pravit baklavu samo pričate kako je isjećena