Krompir punjen sa spinatom

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/6481/0punjenikrompir1hx0.jpg[/IMG][/URL]

Potrebno za 4 osobe:
4 veilka ili 8 manjih krompira,200-300 gr spinata ili blitve
2 kasike kiselog vrhnje,so, biber, vegeta
parmezan sir,maslinovo ulje

Besamel sos:
30 gr putera,2 kasike brasna
4 dl mljeka,so,biber,kocka za juhu

Nacin pripreme:
Krompir oguliti, prepoloviti, te izdubiti pomocu noza i kasike. Preprziti na maslinovom ulju da malo zarumeni i posoliti. Isjeci sitno spinat ili blitvu, zaciniti, dodati vrhnju i dobro izmjesati. Puniti krompir sa smjesom i poredati u dublju gratin formu. U medjuvremenu
pripremiti besamel sos tako sto cemo istopiti puter i preprziti malo brasno, dodati mljeko te zaciniti. Dobro izmutiti sa zicom da se ne ugrudva.Kuhati oko 3-4 minute. Preliti preko napunjenog krompira i posuti sa parmezan sirom. Peci oko pola sata na 200 °C Sluziti toplo. Ukusno i jednostavno, moze se koristiti kao prilog ili kao glavno jelo za vegetarijance. Prijatno!!!
 
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img232.imageshack.us/img232/5241/0punjenikrompirrb1.jpg[/IMG][/URL]

4 komentara

Komentariši