Potrebno:
2 manje mrkve
1 glavica crvenog luka
1 komoraca
1 paradajz
200 gr sampinjona
1 casa rizotto rize
1 Mozzarella sir, ili neki drugi sir koji se topi
zacini: so ,biber, 1 kocka za juhu s povrcem
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/808/088da.jpg/][IMG]http://img808.imageshack.us/img808/8718/088da.jpg[/IMG][/URL]
Nacin pripreme:
Povrce oprati i isjeci na komade, sampinjone staviti cijele. Zaciniti i preliti sa 2 kasike maslinovog ulja. Peci u rerni oko 10 min. na 230 °C.
Dodati rizu,koju smo unaprijed oprali. Dodati 1 casu vode.
Peci u rerni na istoj temp. Povremeno dodavati vode po potrebi.
Kad je riza gotova, preko gratina staviti izrezanu mozzarellu i kratko zapeci:
Prijatno!!!
Prijatno!!!
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/709/081bw.jpg/][IMG]http://img709.imageshack.us/img709/612/081bw.jpg[/IMG][/URL]
ja ovo jako slicno pravim, ali zalijem vodom od supe pola pola sa obicnom vodom, najcesce od koljenice, ali i sa pilecom mi je super. stavim bas puno mrkve, dosta persuna i celera. a kada dodam i krompir onda mu djeca daju neko najnovije ime, kao prosli put (bez gljiva) – kromporiz :))
Slovka-naravno povrce po sopstvenom ukusu,zavisi sta ko vise voli 🙂
Kromporiz je super- odmah znas na sta se misli odnosno kakvi su sastojci unutra 🙂