Sampita

Potrebno:
10 zumanjaka,10 kasika secera
5 kasika mljeka,2 kasike ulja
2 kasike vode,10 kasika brasna
1 prasak za pecivo,1 vanilin secer

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/11/sampita.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/9133/sampita.jpg[/IMG][/URL]

Slag:
10 bjelanjaka,1 vanilin secer
400-500 gr secera,1 dl vode
Nacin pripreme:
Odvojiti zumanke i dodati im secer i vanilin seser i mutiti dok ne postane svijetlo i pjenasto. Dodati vodu, ulje, mljeko te ujednaciti smjesu. Dodati brasno,prasak za pecivo te umutiti u glatku masu. Peci na 180°C. U medjuvremenu ukuhati agdu od vode i secera i vanilin secera za slag. Umutiti bejlanjke u snjeg i postepeno dodavati agdu. Kad se kora ispece premazati slag od bjelanjaka preko nje. Zapeci oko 2 min u pecnici (ne da porumeni.) Ukrasiti ribanom cokoladom ili sl.
Prijatno !

2 komentara

Komentariši